Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
În ce situații sistemul EKONTROL vă va fi de un ajutor deosebit?

1. Ce este sistemul EKONTROL?


În societatea actuală, confortul este un factor de decizie foarte important, întrucât majoritatea oamenilor doresc să îmbine eficiența și comoditatea. Astfel, achizițiile sunt adesea privite din prisma practicabilității ce ușurează o parte din sarcinile zilnice. Pentru astfel de situații există soluții precum sistemul EKONTROL. Acesta este o structură dezvoltată de către cei de la Hewalex ce are scopul de a facilita monitorizarea și controlul de la distanță a instalațiilor ce utilizează surse regenerabile pentru producerea de energie electrică. Oferind cele mai multe posibilități în cadrul aplicației lor, aceștia muncesc în mod constant la dezvoltarea și actualizarea sistemului. Un lucru important și un avantaj deosebit este acela că această modalitate de supraveghere nu necesită componente suplimentare.


2. Ce face mai exact sistemul EKONTROL?


Fie că este vorba de un sistem ce alimentează o instituție de dimensiuni considerabile sau o locuință personală, sistemul EKONTROL este responsabil de monitorizarea sistemului de generare a energiei electrice. Astfel, indiferent de locul de amplasare, acesta permite consumatorilor să observe comportamentului instalațiilor de la distanță, ajuntându-i astfel în asigurarea că totul este în siguranță, lipsit de pericole. 

Acest sistem poate fi conectat la instalații ce folosesc energie solară, precun:

 • sisteme solare termice;
 • pompe de căldură pentru apa caldă menajeră PCWU;
 • pompe de căldură pentru încălzirea centralei PCCO;
 • instalații fotovoltaice. 


Sursa: https://appadvice.com/app/ekontrol-nadz-c3-b3r-instalacji/1205482367 


Integrând sistemul EKONTROL, consumatorii beneficiază de următoarele funcții principale:

 • observare; 

Permite observarea condițiilor de funcționare a instalației solare, temperaturile atinse și statisticile eficienței acesteia. 

 • setare de la distanță;

După cum indică și denumirea, această funcție pune la dispoziție posibilitatea de a modifica de la distanță parametrii instalației, temperaturile, operarea întregului sistem. Astfel, în cazul unei situații în care copii se află singuri acasă și anunță că apa este prea rece, este mai utilă și sigură setarea temperaturii de la distanță decât îndrumarea celor mici în a face aceste modificări.

 • alarme;

Scopul acestei funcții este acela de a înștiința consumatorul în legătură cu orice neregularitate în modul de funcționare a instalației solare, informându-l despre schimbările nejustificate ce pot apărea. Astfel, ajută la evitarea unor posibile probleme de funcționare. 

 • statistici.

Această ultimă funcție pusă la dispoziție în cadrul aplicației EKONTROL oferă constant diagrame, tabele și statistici despre modul de funcționare a instalației solare, permițând consumatorului să urmărească constant performanța sistemului. De asemenea, aceasta secțiune permite monitorizarea cheltuielilor prin analizarea activității sistemului cu scopul de a optimiza performanța acestuia.

Sursa: https://www.apkmonk.com/app/pl.hewalex.ekontrol/ 


  3. Situații în care sistemul EKONTROL reprezintă un ajutor indispensabil


  Considerând modul de funcționare și scopul acestuia, sistemul EKONTROL desemnează un ajutor de încredere în multe situații, precum:

  • vacanțe;

  Pentru zilele în care locuitorii unei locuințe pleacă în decursul a mai multor zile, sistemul EKONTROL asigură siguranța casei. O altă posibilitate benefică este aceea de a activa de la distanță funcția de vacanță ce elimina posibilitatea de supraîncălzire a sistemului.

  • revenirea acasă după o perioadă de timp;

  Atunci când urmează să reveniți acasă după o perioadă de timp, sistemul EKONTROL vă permite să vă pregătiți locuința și să o faceți primitoare prin pornirea instalației solare. Astfel, vă puteți bucura de căldură chiar și atunci când nu ați avut posibilitatea fizică de a porni sistemul.

  • asistență autorizată;

  În situațiile în care timpul nu vă permite să apelați la asistență autorizată și la întâmpinarea persoanelor autorizate pentru a verifica siguranța de funcționare a instalației solare, le puteți da acces contului de EKONTOROL, iar aceste persoane avizate vor putea interpreta corect statisticile sistemului.

  • ținerea pasului cu noile tendințe.

  Sistemul EKONTROL face posibilă informarea consumatorilor în legătură cu noile implementări și modalități eficiente de a utiliza sistemul solar. De asemenea, facilitează și împărtășirea cu prietenii a acestor noi informații aflate. 


  4. Concluzii


  Considerând realitatea actuală și evoluția tehnologică continuă, atunci când vine vorba de instalații solare, aplicația EKONTROL este o modalitate propice de a monitoriza funcționarea sistemului propriu. Cu posibilități utile și benefice, acest program asigură siguranță prin punerea la dispoziție a unui mod practic de îndeplinire a acestui lucru.

  Comentarii